Värmelampor

Muskel- och ledvärk kan behandlas med infraröd värmelampa. Det är för det som man utvecklat och designat värmelampor (energilampor). Vi börjar denna guide med att titta på vilka lampor det finns som avger infrarött ljus. Lamporna har specialglödlampor och är godkända för medicinskt bruk och värmebehandling.

Populärt inom värmelampor

 • Philips E27 150W infraröd reflektorlampa PAR38

  Philips E27 150W infraröd reflektorlampa PAR38
  E27 150W infraröd reflektorlampa PAR38 - Märke Philips Philips infraröd lampa för användning i badrum och liknande. Denna specialljuskälla passar inte bara perfekt för lokal värmebehandling för lindring av muskelsmärta utan kan också behandla reumatismbesvär. Denna typ av värmebehandling kan användas för olika typer av smärtor som t.ex. sportskador och icke-infekterade sår och sörjer för snabb och effektiv smärtlindring.
 • Beurer Värmelampa infraröd

  Beurer Värmelampa infraröd
  Värmelampa med infrarött ljus. Ökar blodcirkulationen i den bestrålade delen av huden genom att värme tillförs på djupet i vävnaden. Fungerar både avslappnande och lindrande på ömmande rygg eller nacke. Kan även användas vid ansikts- och skönhetsvård
 • Infraröd värmelampa 150 W

  Infraröd värmelampa 150 W
  Värmelampa (PAR38) med infrarött ljus. Effekt: 150 W. Sockel: E27. Passar med 48351.
 • Beurer Infraröd lampa 300 watt IL 60

  Beurer Infraröd lampa 300 watt IL 60
  Beurer IL 60: Lugnande värme vid förkylning och muskelspänningar.Den infraröda värmeradiatorn IL 60 från Beurer är idealisk för att mildra förkylningar och muskelspänningar. Den har en steglöst&hellip:

Värmebehandling med infrarött ljus ökar blodcirkulationen

Värme utifrån är en signal för kroppen att vidga blodkärlen för att kunna släppa ut mer av kroppsvärmen. Infraröd värmestrålning ökar mikrocirkulationen i de minsta blodkärlen (kapillärerna) och det kan ha flera positiva effekter på huden, smärtor och inflammationer.

Tekniken med infraröd ljusbehandling används på många olika kliniker för hudterapi, muskel- och ledvärk med mera. Deras värmelampor för massage och annan utrustning är specialbyggd för klinikverksamhet.

Infraröd behandling hemma

Till oss som privatpersoner finns det enklare värmelampor att köpa men som kan ha positiv effekt likväl. Till exempel finns Beurers infraröda lampa att köpa i flera tillgängliga butiker.